För er som undrar hur det gick med Skagencyklingen...

... kan jag berätta att det gick bra... till slut i alla fall.
Vi åkte gemensamt i bilar till Göteborg och väl där upptäcktes
KATASTROF NR 1: Marie hade glömt sin biljett hemma - men det gick ju ganska lätt att fixa.
På färjan till Fredrikshamn delade vi ut t-shirtarna och de blev uppskattade (inte bara av de våra...) men på färjan skedde oxå
KATASTROF NR 2: Johans plånbok försvann - den låg på hans bricka och förmodligen hade serveringspersonalen kastat den i skräpet. Vi hann leta igenom åtta säckar men tyvärr ingen plånbok så Johan fick fullt upp med att spärra kort etc....
Väl av färjan och på turistbyrån där vi skulle hämta cyklarna fick vi besked om
KATASTROF NR 3: Nää, de hade ingen bokning från oss av cyklar. Det visade sig att de givetvis hade fel - de hittade aldrig bokningen (trots att Eva pratat med dem två ggr samma vecka) men de hade nääästan cyklar till oss alla. De lånade ihop resten cyklar så till slut kom vi iväg. I ett strålande solsken!!!


Några timmar, ca tre mil och många vätskepauser senare var vi framme vid Skagen Strand, ett lägenhetshotell cirka en mil hitom Skagen, där vi skulle bo. Efter bad i bassängen, rutschkana och bastu blev det välbehövlig mat och en tipspromenad. Kvällen blev inte sen kan jag lova - vi var alla totalt utmattade.
På lördagen bestämde vi att hoppa över cyklingen och istället ta tåget in till Skagen - det blåste kuling och i blåst är det INTE roligt att cykla över mon strax innan Skagen.
Väl i Skagen bestämde några av oss att vi skulle ta oss ut till grenen. Efter många turer hit o dit resulterade det i att vi GICK både fram o tillbaka. Ut dit var ok men hemvägen bestod i ett halvt steg fram och tre tillbaka (=kraftig motvind). Vadmusklerna fick känna att de levde... Men vi fick tränat även på lördagen...
Vi hann med en tur i badhuset även på lördagen och efter maten hade först Rajka och Shelly ordnat med en paketjakt där vi slogs om allt ifrån servetter och ljus till hörselskydd och sopskyfflar.
Marie och Marie-Louise hade planerat en musiktävling som vi fick engagera oss i. Tävlingsmomenten var blandade med bl a röda tråden (tre musikledtrådar ska ge en gemensam nämnare) och norsk karaoke - vilket var riktigt kul (med musik i hörlurar skulle du nynna/hmmma men inte sjunga, så att ditt lag skulle veta vilken låt det var). Vårat lag vann musiktävlingen förstås!!
Vid 9,30-tiden på söndagen gav vi oss av hemåt. Det blåste fortfarande en del men det var framför allt sidvind även om den kom snett framifrån ibland i början av färden. Senare hade vi medvind ett tag. Cyklingen hem går alltid fortare, man har en tid att passa (färjan) och hemvägen är ju alltid tråkigare. Enda missödet var väl en sprutande ölburk tror jag.
En del ledbruten var man förstås på måndagen. Möra ben och lite ont i ändan hör väl oxå till, men en underbar helg med toppenväder har vi haft!! Här lite blandade bilder från cyklingen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0