För några veckor sedan...

... bloggade jag dessa två askar för Creativica.
 
Nu när vi närmar oss student- konfirmation- och avslutningstider så är det jättekul att själv tillverka en ask till gåvan som man ska ge bort. Eller varför inte till dopgåvan eller till brudparet?
På det ”stora-vida-nätet” finns det mycket roligt och användbart, det gäller bara att hitta det. Om man googlar på templates box så får man träff på många olika sorters askmallar. Just denna asken heter diamond-box-template och den hittar ni här. Storleken är lätt att ändra i kopieringsmaskinen.

Jag har använt mig av ett papper från PapirDesign. Det är snyggt att ta ett dubbelsidigt papper, så att man får mönster även på insidan, tycker jag.
Grovklipp mallen och stryk på lim med Zig limpenna – en av mina absoluta kan-inte-klara-mig-utan-saker. Om man låter limmet torka ca 20-30 sek får det ”post-it-funktion”, dvs man kan fästa mallen tillfälligt på mönsterpapperet för att sedan dra bort den – supersmidigt!

 
Sätt fast mallen på mönsterpapperet när limmet har antagit post-it-funktionen. Klipp ut.
 
 
När det är en liten yta mitt i papperet som ska bort använder jag mig av skalpell (och ev linjal om det är raka linjer) – det är enklare än att använda saxen.
 
 
Jag bigar, fortfarande med mallen kvar, enligt de streckade linjerna.
 

Sen är det dags att dra bort mallen och vika ihop asken. Spännande att se hur den ska bli….

Så här blev den! Jag satte en liten tag, i form av en vimpel, i ena änden. Det går att få den igenom hålet också ;-) . Öljetter gör hålen hållbarare och snöret tog jag tillvara från prislappen som satt på ett par byxor jag köpte – tycker det är jättesnyggt! (Det var byxorna oxå ;) ) Har dock ej snöret i metervara…. för jag kan ju inte köpa på mig så många par byxor bara för att jag vill ha snöret ;) .

Vek ytterligare en ask men i en mindre storlek, med det söta nyckelpigepapperet från YouDo.

Stämpel: Reprint
Papper: PapirDesign, YouDo
Dekorationer: Öljetter, snöre
Verktyg: Martha Stewart bigbräda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0