Falsk akvarell - Tutorial

Har du testat på tekniken Falsk akvarell någongång? Det är definitivt en av de roligaste teknikerna tycker jag. Det går snabbt, mycket bra när man har bråttom, och det blir snyggt – jag älskar akvarell, både att måla och se på, så att Falsk
akvarell är en favoritteknik är väl inte så svårt att förstå ;).

Igår bloggade jag på Creativica och då temat denna månad är snö och tulpaner så tyckte ajg det var ett ypperligt tillfälle att använda Penny Blackstämplarna och göra en tutorial på Falsk Akvarell, jag har haft önskemål om det. Så nu äntligen för er som väntat ;)

Här har jag plockat fram det jag behöver. Det är snyggast och mest effektfullt att använda sig av solida stämplar till tekniken, och Penny Blacks clearstampset Enjoy passar ypperligt! Dessutom – visst är de stämplarna snygga!!! Älskar dem och så användbara! Jag stämplar givetvis på akvarellpapper och man använder någon form av vattenbaserad dyna, jag har valt att använda Distress Ink. En sprayflaska med vatten i är pricken över i:t och NU är det bara att sätta igång att leka :).Färga in stämpeln lite ”slarvigt” med olika färger. Hela stämpeln måste givetvis ha färg på sig men var inte så jätteexakt med var färgerna kommer. Det är bara snyggt om de hamnar lite utanför än ”där de ska vara” (vad jag menar är – lite blomfärg på bladen är bara positivt :) ).
Det man dock bör vara nogrann med är att börja med den ljusaste färgen och gå mot mörkt. Stämpla inte heller dynorna för mycket i varandra – du vill ju inte förstöra dynorna genom att missfärga dem.Här har jag använt Scattered Straw, Mustard Seed, Crushed Olive och Forest Moss.

NU kommer det roligaste momentet! Spraya vattnet upp i luften (EJ direkt på stämpeln då det lätt blir för mycket) och fånga liksom upp vattendropparna med stämpeln (inte lätt att se på bilden…) och stämpla. Här får man pröva sig fram – mkt vatten – lite vatten – slutresultatet blir olika. Dessutom påverkar givetvis hur man lagt på färgen också. Men testa, testa, testa…. Alla tryck blir inte bra, det måste man vara medveten om, men det är bara att göra nya försök :)
Här är några av de tiotalet motiv jag stämplade.
Det tredje motivet är samma motiv stämplat två gånger. Jag har gjort så även på det första motivet men här har jag gjort en ”2a-stämpling”, dvs stämplat ytterligare en gång med den färg som fanns kvar i stämpeln.

Till de röd-rosa tulpanerna har jag använt färgerna Victorian Velvet, Fired Brick, Crushed Olive och Peeled Paint.

Och korten då, hur blev de?
Jag gjorde tre stycken bra-att-ha-kort med rester från julens ”ojuliga” papper :).
Det blev två kort med de röd-rosa tulpanerna och ett med de gula, men jag har fler motiv kvar så det kan bli fler kort ;).

De två första korten är 12x12 cm.


Stämplar: Penny Black
Papper: Röd o grön CS, K & Company
Övrigt: Washitape


Stämplar: Penny Black, Reprint
Papper: Vit o svart CS, Papirdesign
Övrigt: Spets, halvpärlor

Det tredje kortet är 10x15 cm.


Stämplar: Penny Black
Papper: Gul o svart CS, 3ndy Papir
Övrigt: Spets och halvpärlor


Kommentarer
Postat av: Maiden

Superläckert kort!!Äntligen har jag bloggat kortet som jag gjorde då jag inspirerades av dig! Jag har inte kunnat blogga det tidigare då jag inte hunnit träffa bebisen... :-) Tack igen för inspirationen! Återkommer till dig tror jag minsann!!

Kramhttp://maidens.nu/valkommen-john/

2012-02-06 @ 22:04:44
URL: http://maidens.nu
Postat av: Åsa/asamia

Å vad läckert det blev!

2012-04-06 @ 09:50:18
URL: http://asamia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0