Roshänge

Denna ros, inkl löv, hade jag gjort och sen blev den liggandes då jag ej kunde komma på hur jag skulle göra hänget på den. När jag såg den efter ett års vilande var lösningen självklar - det blev en lite oregelbunden gren :-)
Material: Silver

Hänge m lapis

På detta hänge har jag infattat en Lapis. Det är meningen att hänget ska hänga lite snett vilket det gör eftersom stenen sitter på ena sidan.
Material: Silver, sten Lapis

Dopkort till tvillingar med Maja Design

Jag fick en beställning på dopkort till ett par tvillingtjejer. Jag valde att göra korten i form av dopklänningar som jag dekorerade med spets, band och halvpärlor samt klädde invändigt med papper från Maja Design.
Jag valde att stansa ut namnen i vitt, så att de finns med på utsidan av korten med ändå "smälter in". 
Papper: Maja Design
Die: Tonic Studios

Ring med blå zirkon

En slät enkel ring med en Zzrkon infattad i ett egendraget rör.
Material: Silver, syntetisk sten zirkon
Teknik: Rördragning, steninfattning

Foilade fjärilar - Crafters Companion

Igår bloggade jag för CiliInPapers.Jag visade på en teknik att använda foil, speciellt om man som jag inte äger en Minc, dvs laminator för foil.
Det finns ett embossingpulver som heter Sticky som jag har använt och det är fjärilarna som jag ska foila i silver. Foil finns från många olika fabrikat och jag har här valt en rulle från Crafters Companion.
Jag ville ha en färgad bakgrund så jag har använt mig av distressoxider för att färga in två bakgrunder, en i blå och en i gröna färger. Jag stämplar fjärilarna med Versa Mark-dynan…
… och är redo med Sticky emobossingpulver som jag häller över stämplingen. Jag häller tillbaka det överflödiga pulvret i burken och…
…värmer pulvret så att det smälter.
När det har smält blir det ”klibbigt”…
… och då lägger man över foilen med ”rätsidan” uppåt. Jag har klippt av en bit från den långa rullen för att det ska vara enklare att arbeta med.
Gnugga försiktigt men metodiskt, jag tycker det kan vara enklare att gnugga om jag lägger en bit papper över.
När du tror dig gnuggat in foilen ordentligt kan du lyfta försiktigt och se om hela stämpeltrycket är täckt – om inte – lägg över foilen igen och gnugga för att ”fylla i” de ställen där det ej ”tagit”. Upprepa tills du känner dig nöjd! Färdigt!!
 
Vad blev det då av dessa fjärilar? Jo, jag har gjort tre kort med papper från Kaisercrafts serie Hide & Seek. Fjärilarna har jag stansat ut. Ni sparar väl på de där banden som sitter vid axlarna när man köper blusar och tröjor? Visst passade det bra på kortet? ;-)
 
Visst är textstämplarna vackra? De kommer från InkyWings och jag valde att stämpla dem enkelt med svart. På detta kortet har jag använt mig av Lawn Fawns dies för ”kullar”.
På denna bilden kan man se att foilen inte riiiktigt täckt precis överallt. Det kan bero på att mitt stämpeltryck var lite dåligt, att jag inte fick embossingpulver riktigt överallt eller att jag inte lyckades gnugga in foilen i tid men… vad gör det? Jag tycker inte det stör – det behöver inte vara perfekt på något vis alls.
Gillar den här söta björnen och texten är färdigtryckt på papperet. Molnen är även de gjorda av dies från Lawn Fawn och alla korten har fått svarta eller vita Nuvo drops.
Har ni inte testat att foila tycker jag definitivt ni ska göra det! Det är kul och man klarar sig  faktiskt utan en Minc
Stämplar: Stampers Anonymous, InkyWings motivstämplar
Dies: Sizzix, Lawn Fawn
Papper: Kaisercraft
Färg: Distress Oxide
Övrigt: Foil, embossingpulver, Nuvo Crystal drops

Bröllop Concord&9th

Detta kort gjorde jag till Micaela och Carl-Jonas på bröllopsdagen!
Stämplar: Concord&9th
Dies: Concord&9th, Simon Says Stamp
Färg: Altenew stämpeldynor

Blå blomma

Idag visar jag ett enkelt kort. Bakgrunden är gjord med Distress Ink.
Dien är utstansad x flera, och ihopklistrade, för att få lite effekt. Jag har givetvis använt mig av Stick-It.
Die: Simon Says Stamp
Färg: Distress Ink
Övrigt: Stick It

Blå julkort - Crafters Companion

Jag brukar inte vilja börja med julkorten så tidigt men när jag såg Saras kollektion Winter Wonderland, från Crafters Companion, ja – då var jag totalt såld! SÅ vackra färger! Egentligen är det lite otippat att jag skulle gilla dem eftersom de är lite fööör glittriga för min smak men… man kan väl alltid ändra sig vad gäller glitter ;-)
Idag bloggar jag dessa kort för Cili In Papers!
På det första kortet använde jag ett av de vackra papperen med julstjärnor. Jag klippte ut julstjärnor från ett annat papper och limmade fast som dekoration tillsammans med några halvpärlor. Som ni kanske kan se la jag glace på blommorna. Även snöret tillhör kollektionen – jättesnyggt! Bokstäverna har jag stansat ut i Coles ABCs från Lawn Fawn. Jag satte Stick-It på båda sidor innan jag stansade ut. När bokstäverna är fastlimmade på kortet tog jag bort Stick-It på ovansidan och foilade bokstäverna. Det blir inte riktigt till 100% täckt men det är fullt acceptabelt tycker jag! Kan ni se att jag använt två olika färger på foil? :-)
Kort nummer två blev väääldigt glittrigt ;-)
Här använde jag den stora snöflingedien till bakgrund – visst är den snygg! Jag har stansat ut den i Mirror Card, som tillhör kollektionen, men innan jag stansar – Stick-It! Det är just vid denna typen av dies som man undrar – HUR klarade jag mig utan Stick-It?
På denna bilden ser ni ett annat av de snygga snörena.
Cirkeln har jag satt fast med 3d-tejp.
På det sista kortet har jag använt två andra dies i kollektionen, snöflinga och snöflingekant. Jag bara älskar dem – tycker de är jättesnygga! De är utstansade i Glitter card och även i detta fallet – glöm inte Stick-It!
Ett tips – när ni ska limma fast exempelvis bokstäver och vill ha dem rakt – använd t-linjalen!! Det är jätteenkelt att få bokstäverna på rätt plats då!
Dies: Crafters Companion, Lawn Fawn
Papper: Crafters Companion 

Silverring med rosa sten

En ring jag gjorde förra sommaren.
Ringskenan är av rundtråd, stenen är en zirkon och den är infattad i ett rör som jag dragit själv.
Material: Silver, syntetisk sten zirkon
Teknik: Rördragning, steninfattning

Maja design blir 50-årsväska

Det var ett tag sedan nu som jag gjorde denna väskan och det var en specialbeställning till en 50-åring.
Stämplar: Magnolia, DoCraft, YouDo bl a
Dies: Rox stamps, QuickKutz/Lifestylecrafts
Papper: Maja Design

Rosa bandet-hänge

När jag hade böjt till formen på detta hänge insåg jag att det liknade rosa bandet-symbolen. Då var valet av sten enkel - den måste vara rosa så det fick den bli :-)
Material: Silver, syntetisk sten zirkon
Teknik: Rördragning, steninfattning

Kaisercraft fjärilskort

Fjärilarna är stämplade på acetat, embossade med vitt och utstansade. 
Bakgrunden är gjord med Spectrum Noirs Aqua Pens med den så kallade smoosh-tekniken.
Stämplar: Kaisercraft
Dies: Kaisercraft
Färg: Spectrum Noir Aqua Pens
Övrigt: Embossat på acetat 

Krona versa Batman

När jag är på silversmideskursen på Stenebyskolan försöker jag pröva på de olika möjligheter som finns. Bland annat kan man etsa och i år var första gången jag provat! Har haft en spillbit, med rolig form, liggandes länge i min skrotlåda och den etsade jag. Tycker det blev läckert! I slutändan blev det en brosch i form av en krona...
...eller en fladdermus :-). Allt beroende på vilket håll man vänder den :-D. 
Material: Silver
Teknik: Etsning

RSS 2.0