Igår kväll blev vi äntligen färdiga...

... med ett projekt som vi undrar hur vi kunde engagera oss i...?? eller över huvud taget hitta på... för vi kan ju inte skylla på någon annan direkt ....

På fredag morgon bär det av till Danmark och Skagen med jobbarkompisarna. Vi åker båt till Fredrikshamn och sedan cyklar vi till Skagen. Det är fyra mil dit men vi ska bo en mil hitom Skagen på ett trevligt lägenhetshotell.
Vi brukar ha jättekul!!!
Att cykla till Skagen sista helgen i augusti är en tradition på jobbet sedan många år tillbaka även om det inte blir en resa varje år. Det blir tredje året för mig. Tidigare år jag varit med har vi haft tur med vädret, varken regn eller blåst - vi får väl hålla tummarna för att vädergudarna är på vår sida även i år...

För några veckor sedan pratade jag, Marie-Louise och Marie om att det skulle ju vara kul om vi alla hade något gemensamt... som en tröja till exempel....
För två veckor sedan fick vi fart. Vi letade för att hitta ett bra pris på att trycka tröjor men det blev ju åtminstonde ett par hundra vilket vi tyckte var för dyrt i detta sammanhanget. Men kunde det stoppa oss? Nej, vi gör tröjorna själva förstås!! tänkte vi glatt :-)
(Marie-Louise skulle senare påminna oss om frågan varför vi i hela friden sitter och gör 18!! tröjor självmant när vi ett drygt år tidigare satt och lovade att vi ALDRIG NÅGONSIN skulle ge oss in i ett "trycka-tröjor-projekt" då vi tillbringade en HEL lördag med att göra 8 tröjor till Stens avtackning.)

Nåväl - nu, efter mååånga timmar, är de klara och inpackade i paket som vi tänkte överraska alla med på båten.
Här kommer lite bilder från produktionen. Ett tryck bak på tröjan som givetvis ska associera till vår arbetsplats - vi arbetar ju på en röntgenavdelning. Namnet fram, prinsesskrona till tjejerna och kungakrona till killarna samt lite blommor, hjärtan och stjärnor som vi strödde ut lite "individuellt". På sista bilden ligger alla 18 tröjorna på tork hemma hos Marie-Louise - tur att hon bor i en stooor lägenhet... så vi fick lite arbetsyta... :-). Det var ju ingen diskussion om VAR vi skulle vara om jag säger så... ;-)P.s. Denna tjusiga tröja kom att hamna på det utmärkta priset 35 kronor styck, svenska ;-)

I sista minuten...

... fick jag mina ATC gjorda.
ATC, som står för Artist Trading Card, är små kort som man antingen ger bort eller byter med varandra. De får inte säljas. De ska vara i storleken 6,4 x 8,9 cm och på baksidan skriver man vem som gjort kortet, hur många som gjorts i en "serie", när och om det var en "swapp" (organiserat byte).

Jag tycker det är kul med ATC för man får tillbaka en massa tips o idéer som man oxå får behålla, som är ens "egna".

I denna swapp som jag hittade på Stämpelsnack skulle tre kort göras med temat "Sverige/Landskap". Dessa kort ska sedan skickas vidare till Holland och delta swappen med namn "Travel around the world".

Så här blev mina kort som jag gjorde likadana:

image22
Jag har stänkt färg (distressrefiller) på bakgrundspapperet med en tandborste och stämplat med en sjöstjärnestämpel från panduro.
Den stora sjöstjärnan har jag embossat med Distress embossingpulver och färglagt med ditressrefill. Klippt ut och klistrat fast.
Lite bast och en snäck-öljett.

Dessa var riktigt roliga att göra. Även om jag var ute i sista minuten att göra dem fysiskt hade jag planerat större delen av hur de skulle se ut i huvudet och jag tyckte nog de blev bättre än planerna ;-).
Nu är det ett nytt gäng ATCer som ska göras innan 15 september :-).

Grattiskort till en fotboll-, öl-, och travälskande 50-åring...

... fick jag beställning på. Så här blev det:

image21
Stämplar: Magnolia och Octoberstamps. Färglagt med akvarellpennor och DoveBlender.
Papper: Karen Foster och Basic Grey.
Övrigt: Blommor, brad och ölflaskeetikett.

Semestern börjar hektiskt...

... det har varit fullt upp.
Var till Pysselakuten i Vänersborg igen och shoppade pennor o lite annat... en tjej var där och demonstrerade hur man kunde använda sig av dessa pennor genom att bygga upp motiv med olika penseldrag. Lite som när man bygger upp en kalligraferad bokstav. Det såg givetvis enkelt ut (som det alltid gör) men kräver nog en hel del övning. Vill i alla fall testa detta och se om det är något för mig. I annat fall kan jag ju alltid använda pennorna ändå ;-)
image20

Äntligen semester!!!!!

Yippie!! Åh va' härligt. Nu har jag äntligen semester, de där sista dagarna är seeega. Jag jobbade mitt sista pass fredag jour och gick av lördag morgon klockan 07.

På torsdagen var jag o Sussie till Vänersborg för att besöka Pysselakuten, en scrap- o stämpelbutik som är relativt ny (tror jag i alla fall). Jättetrevlig butik med personal som passade i miljön, dvs trevlig den oxå.
Detta blev vad jag handlade:

image18
En VersaMark dyna har jag saknat, papper på rea, några smågrejjer men framför allt - en VÄSKA som jag trånat efter läääänge. Nu blir det lättare att flytta fram o tillbaka pysselgrejjerna (hoppas jag...).

I söndags shoppade jag lite på Panduros rea oxå:
image19

RSS 2.0