Kortkurs i veckan

I veckan som var hade jag en kortkurs i Valbo Ryr. Det var kanontrevligt!
Marie-Louise var "länken" och hon var med mig o köpte ffa papper men oxå lite dekorationer (blommor o brads). Deltagarna på kursen ville nämligen ha ett startpaket då de inte visste vad de behövde så vi ordnade ett paket m material till åtminstonde tre kort (men de kan nog få till fler om det är så).
Vi möttes av ett helt underbart gäng på tio personer som dock var svåra att få tyst på ;-) - de var pratglada men det är ju bara trevligt :-D. De trodde sig inte klara av detta med att stämpla o göra kort.... men det tog inte lång stund förrän de var fullt engagerade i att stämpla, färglägga, välja papper etc etc. Många fina kort blev det - jag var riktigt imponerad över så fina alster de skapade!!
Dessutom hade de fått i uppgift att plocka med sig diverse saker hemifrån som de kunde använda att dekorera korten med och de hade verkligen varit kreativa o använt sin fantasi där. Det var sååå roligt!
Det tyckte de oxå och de vill ha fler kurser... Först o främst är det ett gäng som inte fick plats här som vill gå men sen vill de oxå ha fortsättningskurs.
Jag har iaf lovat ytterligare en nybörjarkurs och sen får jag se om det går att hitta datum till fortsättningskurs oxå.
Här ser ni några bilder från kursen (har tjoffat ansiktena då jag glömde fråga om det var ok att lägga bilderna här). Marie-Louise var med mig och hjälpte till o här på första bilden ser ni henne i full aktion (hon hade trott hon skulle hinna göra kort själv... ;-)  )


Här är alla de fina kort de hann med att göra:Igår var jag på scrapträff i Utby, Göteborg vilket var mkt trevligt. Ska se om jag hinner lägga upp bilder därifrån imorgon kanske... njae... det hinner jag nog inte - det får bli tisdag ;-)

Caroline fyller 25 år...

... och hennes mamma beställde ett kort av mig som jag gjorde klart då jag kommit hem från jobbet i eftermiddags och åkte o levererade eftersom Caroline fyller imorgon.
Använde denna fräcka stämpel från Tingtura Design då jag gjorde kortet på temat "party/fest-tjej". Har försökt "silverglittra" lite här och var på kortet ;-)

Stämplar: Tingtura Design färglagd m ProMarkers och Easer.

Fick ett paket på posten :-)

Det var från min hemliga vän på Hobbyhuset. Anmälde mig till ngt som kallas Min Hemliga Vän. Den personen som håller i det hela "delar ut" en hemlig vän till var och en. Man köper ngt till ett värde av minst 50 kr till sin hemliga vän och detta var alltså det jag fick. Alltid kul att få paket ;-)

Som ni ser fick jag kanonfina hörnstämplar (har inga sen tidigare!), floss, öljetter i färger jag inte har, "minitårtpapper - hi, hi, hi... eller vad kan de kallas ;-) samt tre öppnade (men de verkar i princip fulla o en sån' flaska räcker ju i kanske 150 år!)  flaskor m distressrefill. Som ni ser - värt myyycket mer än 50 kr! Vilken generös vän!
Framför allt ett fint kort oxå - vilket jag hade glömt att göra till min MHV :-(
Jag har ju iofs nästan alla distressrefillerna men jag kan säkert byta bort dem mot ngt annat så det är inga problem.

TACK! till Min Hemliga Vän

I dag åkte jag...

... till skogen. Har inte varit ute o tittat efter svamp någon gång i höst, har varken haft tid eller ork :-(.
Men jag ääälskar ju att plocka svamp, så jag struntade i Magdas scrapfeber och letade svamp istället.
Jag hittade bla dessa.... känner ni lukten ;-). De ligger i kastrullen just nu, snart färdiga :-). Det ser inte så mkt ut men det är nästan fyra liter! Det är kanske inte så mkt heller.... beror förstås på vad man jämför med men för min del är det mkt. Jag brukar plocka allt annat än gula kantareller...
 

Hittade faktiskt inte så jättemkt svamp men eftersom jag inte hade så stor lust att rensa så var ju det bra ;-)

Plockade oxå Svart trumpetsvamp (har mitt ställe...), Karl Johan, Olivvaxing, några Trattkantareller, Tallsopp, Björksopp och Brunsopp. Dessa gav jag bort till en annan svampälskare som kunde äta svampomelett till kvällsmat. Jag såg oxå mkt Rimskivling men jag brydde mig inte om att plocka dem.
Dessutom hittade jag ngt som jag trooor är Rökslöjskivling men jag är inte säker på det... Jag plockade dem (flera liter) för att kunna få dem verifierade av svampkonsulent Eva som bor här i stan men hon var inte hemma tyvärr :-(.
Så de får åka i soporna, men jag ska ändå se om Eva är hemma imorgon och kan bekräfta/veriifera min tro.

Jag är försiktig, skulle aldrig komma på tanken att äta en svamp som jag inte är 110% säker på och speciellt inte en sån svamp, som t ex Rökslöjskivling, som har förväxlingssvampar som inte är ngn höjdare att få i sig.

Jag har fått en Award!

Den har jag fått från duktiga Chruss! Supertack!!!


Den härör tydligen från Frankrike men om ni inte behärskar franskan kan ni ta det på engelska ;-).
Tur för mig som inte kommer ihåg annat än [Je ne parle pas Fransai] - observera att jag är medveten om att stavningen med absolut största sannolikhet är "grekiska" men stavningen kommer jag än mindre ihåg än snacket ;-)

Et voici les règles:
1. Le gagnant peut mettre le logo sur son blog. 2. Lien de la personne que vous avez reçu votre récompense. 3. Proposez la candidature d'au moins 5 autres blogs. 4. Avant la liste des candidats donner une brève raison pour laquelle vous les choisissez 5. Mettre des liens de ces blogs sur le votre. 6. Laissez un message sur les blogs que vous avez nommés.

JAVABLU AWARD RULES
1. The winner can put the logo on their blog. 2. Link the person you received your award from. 3. Nominate at least 5 other blogs. 4. Before listing the nominees give a reason why 5. Put links of those blogs on yours. 6. Leave a message on the blogs you have nominated.

Det är ju svårt det här att bara nominera fem stycken.... men jag nominerar: ... oj då... det bidde vist sex personer.. ;-)
Agneta - superduktig tjej som med jämna mellanrum överraskar med härliga kort i en ny spännande teknik
Catrin Lillstrumpa - som jag bara sett göra snygga LOs live (än så länge) men nu med nystartad blogg visar hon samma talang på kortsidan ;-)
Eva - hon gör underbara kort gärna i den sköna färgen lila ;-)
Gunvor - man vet aldrig vad som väntar när man tittar in hos henne ;-)
Ingrid - gör vackra kort och har en otrolig kunskap inom kortmakeriet - förmodligen inom andra områden oxå men dem känner inte jag till ;-)
Veronica P - duktig kortmakerska som gör snygga, stilrena kort

Ni måste kika på denna videon! (hittade den på Scrappiz) Både män o kvinnor har samma genuina intressen för diverse verktyg man "måste" ha - det är bara hobbyn som kan variera... eller inte.... ;-)


Forma Hantverk lottar ut dessa nya stämplar! Gör ett beök vet'ja!


Idag har jag fotat...

... i studio - spännande...
Jag är med i ABF Fotoklubb här i sta'n och vi har en lokal med bl a studio. Det har aldrig blivit av att jag gått ngn studiofoto-kurs av ngn anledning så det lilla jag fotat i studio var på min fotokurs för en massa år sedan.... och av det kommer jag inte ihåg mkt....

Därför var det lite spännande när Rajka undrade om jag kunde fota henne och hennes stora gravida mage ;-).
Jag frågade Gunnar, studiofotografexperten om han hade möjlighet att visa mig och det gjorde han. Dessutom fick jag låna hans kamera då det inte funkade med min (utan dyr tillsats) :-(. Gunnar han är snäll han!!! :-)

Lite kul var det, nej inte lite, det var riktigt kul och resultatet blev ca 140 bilder. Nu ska jag gå igenom dem och kassera en del först sedan får Rajka titta vilka hon gillar bäst :-)

I lördags fyllde hon 30 år och vi var där och gratulerade henne. Hon hade ju 60-årsparty tillsammans med Marie-Louise i somras och då blev hon firad men hon fick iaf ett kort och en liten blomma nu ;-)


Stämplar: Forma Hantverk och Easer

Mässan i Göteborg!

Var ju på mässan i söndags tillsammans med Benita o Marie-Louise - som definitivt INTE skulle med eg pga svampplockning, simning i badhuset mm. Många ursäkter hade hon... ;-). Hur kom hon med i bilen ;-).
Vi hade iaf jättekul! Hade tagit med oss matsäck som vi "picknickade" på i halvtid. Hittade en liten undanskymd plätt på golvet ;-)


Detta är mina inköp:


Papper - jag brukar ju aldrig ha ro att köpa papper på mässa men nu kände jag för det. Det blev bl a julpapper samt lite andra mönsterpapper och dessutom hade jag dåligt med gröna-gröna cardstock hemma (jorå'... jag hade varit smart nog att kolla efter innan mässan - impade?) så det fick jag förse mig med.

Puchinella blev det några metrar. Har testat att använda lite o gillar det.
Du som inte vet vad punchinella är? Jo - det är världens smartaste affärsidé! Det är restprodukten från när man tillverkar paljetter som har givits ett läckert namn! Medge att affärsidén är bra ;-) !!!

Dessutom köpte jag några "måsteprodukter" - tejp, EZ-mount och x-tra B-plattor.
Fick oxå med mig några Promarkers, chalks, fern-stans, CB embossingfoldrar (jul) och några stämplar. Men det blev bara 13 stämplar! (Imponerad av mig själv....)

Som om det inte var nog med sex timmar på mässan så tog vi vägen om ett större varuhus på vägen hem (det var eg jag som behövde en grej och då visade det sig att både Benita o Marie-Louise behövde oxå ngn mindre grej - inget man kör x-tra för att köpa)


Har hittat TRE bloggar som har trevligt Blog-Candy att lotta ut! Kika in hos dem vet ja'!
Först ut är Scrap Bitz med bla söt stämpel, stickles och papper.
Men kika oxå in hos Bunny-Zoe som lottar ut en underbar High Hopes snögubbe!
Sist men inte minst så lottar Chrissy ut härliga stämplar!

Jag har vunnit...

... en entrébiljett till mässan i Göteborg till helgen hos Stämpelstudion.... MEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jag har inte hunnit titta in på deras blogg varje dag vilket man tydligen var tvungen till så jag har missat min biljett :-( . Jag trodde de meddelade via min blogg. Usch så trist när man vinner ngt och missar det.... :-(

Har lovat att hålla...

...i en kortkurs snart. Marie-Louise moster m väninnor vill lära sig stämpla och göra egna kort.
I förrgår var jag o Marie-Louise och köpte material. De vill ha det så då de inte riktigt vet vad de ska köpa... Vi köpte cardstock, lite mönstrade papper, albumblad att stämpla på, blommor, bastband och brads. Dessutom har vi köpt 3D-kuddar och häfta. Stämplar, dynor o embosingpulver lånar jag ut.
Har delat upp dekorationerna i påsar och ska även dela upp papperen tänkte jag. Sen får de byta med varandra men jag tänkte inte göra alla paketen lika.
Ska oxå jag skriva ihop en liten lista på sånt de SKA ta med och sånt de KAN ta med.
Det ska bli riktigt roligt att hålla en kurs, jag älskar att visa, berätta o förklara. Eg kan man ju undra varför jag itne blivit lärare?

Igår satt jag och registrerade mig, läste på och kollade in introduktionsfilmer på Högskolan i Jönköping.
Jag är ju student där i höst, och ev oxå till våren beroende på hur flitig jag är... ;-)
Jag ska gå en distans-kurs som heter Digital Bildbehandling och det ska bli SÅÅÅ roligt! Man läser den på en eller två terminer och det är Photoshop man lär sig använda. Jag är ju autodidakt vad gäller Photoshop så det ska bli kul att lära sig allt riktigt, från grunden.
Nu hoppas jag bara att böckerna jag beställde igår kommer snart oxå.

Titta in hos Starving Artistamps som lottar ut lite blog candy. Visst hade det varit kul att vinna de härliga stämplarna!

Två födelsedagar!

Två kort! Givetvis!
Berit fyllde 35 år i lördags och hon fick detta kortet:
Stämplar: Sarah Kay färglagd m distresser samt Easer.

Mamma fyllde 65 år i söndags och hon fick detta:
Stämplar: Stämpelboden färlagd m distresser samt Easer.

Skagencyklingen gick bra. Man var ju lite öm i rumpan... det kan jag inte förneka. Vädret var toppen! Både fredag och söndag var det perfekt cykelväder och lördagen bjöd på härligt solsken. Desutom var humöret på topp och vi hade riktigt kul! Jag återkommer med lite bilder.

Nu åskar det så det är väl bäst att jag stänger av här....

RSS 2.0