Snart två veckor sent...

... men vill ändå visa Er ett litet påskkort jag gjorde till en utmaning på maran hos Scrap&Hobby. Utmaningen var att göra ett valfritt påskalster, med minst en påsktema-tag och massor av blommor. Så här blev mitt kort OCH, vet ni vad? Jag vann! Två alster hade fått samma antal röster och då lottades det mellan dessa två bidragen, det av bidraget som "förlorade" den lottningen vann sedan i utlottningspriset och DET var mitt kort :). Det var SÅ kul att vinna.


Stämplar: Vilda stamps färglagt m distresser
Papper: Hönan o tuppen klädda med papper från Landstoken och det andra papperet är en spillbit
Verktyg: SKärmskin, Cuttlebug, Magnolia die
Övrigt: "Skumgummiblommor", halva plastpärlor, bast

Detta är vinsten jag vann - påsktema!

Tutorial - bakgrund med fiskbensmönster

Idag bloggar jag för Creativica där vi denna månaden har temana Asien och Litteratur. Fisk associerar jag till Asien och jag har använt spillbitar till att göra en bakgrund som kallas för fiskbensmönster.
Himla kul teknik och framför allt får man betat av lite från spillbitslådan, det behövs alltid ;)

Jag började med att skära till en bit papper i den storlek som jag ville använda som bakgrund samt skära till remsor av spillbitar, de är 1/8″ breda.

Sen täckte jag papperet med bred dubbelhäftande tejp, hela ytan måste verkligen vara täckt då det rör sig om så smala remsor.
Därefter var det bara att börja med att täcka papperet med remsor. Jag delade först upp papperet i fyra ytor och sen tog jag varje yta för sig.


Färdig”ansad” ser bakgrunden ut så här:

Då bakgrunden blev väldigt färgglad med mycket färger ville jag göra kortet lite ”lugnare”. Jag höll mig därför till en vit kortbas och minimalt med dekorationer. Var dock tvungen att göra en egen brad förstås – perfekt när det matchar!
Stämplarna med fågelburar från Inkadinkado är ju så söta och de passade in bra på kortet, och temat. Varför associerar jag fågelburar med Asien tro? Det vet jag ärligt talat inte men så är det i alla fall…


Stämplar: Inkadinkado färglagd m distresser, Reprint
Papper: Spillbitar
Verktyg: Skärmaskin
Övrigt: Egengjord brad


Scraplagrets Påskcrop

Scraplagret har haft en påskcrop och jag beställde kortkitet. Hade egentligen planerat att hinna med lite fler utmaningar, det var riktigt kuliga utmaningar, men jag hann bara med kortkitesutmaningen.

Så här såg materialet till kortkitet ut:


Och så här blev mitt resultat:

Stämpel: Loralie Designs
Papper: Echo Park
Verktyg: Nellie Snellen bladpunch 
Övrigt: Blomma, tårtpapper, halvpärlor och snöre

En liten gåva...

... till värdinnan, när man är bortbjuden i påsk, kan vara ett ljus som man dekorerat.


Stämplar: Viva Decor, Reprint
Papper: Maja design
Övrigt: Pappersnöre
Verktyg: MS kantstans
 

Strömstad Scrapbooking har en bloggcandy som stärcker sig till 30 april. Ta chansen att vinna du också!
SAM_5073

Glad Påsk...

... på Er alla!
Jag har för avsikt att försöka få liv i den här bloggen igen... det har helt klart varit lite dött ett bra tag... De sista månaderna har det varit fullt upp, dygnet runt känns det som...
Tänkte börja med att visa mina inköp från mässor o träff....

Jag var med Karin och Creativica till Karlstad och mässan där första helgen i mars och detta är vad jag köpte där. Det blev några lite stämplar från ffa Magnolia och Vilda samt ytterligare några stämplar.


Dessutom papper från Magnolia, Landstoken och Reprint. Två Tim HOltz dies och ett par burkar med en sorts grövre embossingpulver, de ser ut som flagor.En lördag i mars var jag på Scrap&Hobbys mara i Sävedalen och då de hade 50% rabatt blev det lite inköp även där :)
Det blev en del förbrukningsvaror EZ-mount, lite stämplar från Art Impression, Technique Tuesday, Crafty Secret och Vilda samt en ny dyna till min Stamp Scrubber.En Martha Stewart around-the-page-stans, en EK Success stans, en Spellbinder-die, CutterBee sax samt tejp till mitt handtag.Det blev två Tim Holtz-böcker - jättesöta, charms, gesso och vitt Utee. Dessutom fick vi pröva på, efter instruktion av duktiga Sari, att arbeta med metalltejp så jag köpte verktyg för detta samt två små kistor.Förra helgen var detmässa i Göteborg och jag var med och jobbade i Creativicas monter, tillsammans med Karin, då också. Jättekul men man är helt klart lite mör efter helgen :)

Jag gjorde även här en del inköp och först ut är stämplarna som fick följa med mig hem. Bildmålarna, Vilda, Stämpelkällan, Technique Tuesday, Gummiapan, Kaisercraft samt Pink Paislee.Jag köpte papper från Bildmålarna, Prima och Papirdesign samt ett 6x6-block från Pink Paislee. Akrylfärg och Inka Gold till mitt kommande metalltejpsprojekt, charms, stickles, bokstavsstickers, masker och Cherry Lynn-dies. 


RSS 2.0