Ytterligare ett kort...

... som jag fick gjort på Frändemaran.
Jag gjorde det i kortutmaningen: Gör ett kort efter skissen i höstens färger.
Jag vann även här, 2a pris!


Stämplar: Magnolia färglagd m distresser och Easer textstämpel
Papper: Maja Design
Övrigt: Blommor, brads, spets och Pearlmaker (tilltryckt...)


Jag vann detta höstpaket :-)

 

 Hos Helen kan man vinna biljetter till Nordiska Scrap o Stämpelmässan, senast 1/10!

 Även fruarnalilja ger den möjligheten, senast 12/10!


Frändemaran...

..,. var jag på i lördags.
Jättetrevligt och TACK till Paula och Ulrika som hade ordnat träffen. God mat och trevligt sällskap!
Sponsor var Pysselakuten.

Dessutom var det nog min lyckodag ;-)

Först ut var en julkortstävling. Vi fick alla i princip exakt samma material och med ett uppstämplat motiv. Av detta material, ALLT, skulle användas skulle vi göra ett kort. Om vi ville fick vi lägga till två saker.

Detta var verkligen en kul tävling. Så kul att se att korten blev så olika även om vi använde samma material.
Så här blev mitt kort och jag VANN!!! Yippie!!!


Jag hade, om jag fått välja, inte använt allt material... (hade valt bort braden och bandet med granar) men jag la till svart och grön cardstock.

Som vinst fick jag juliga, som sig bör när det gäller julkort ;-)  , skumtomtar vackert inslagna.


Dessutom hade de ett lotteri, där jag köpte lotter för 80 kr, och vann faktiskt 1:a pris!

Kolla in detta läckra paket!


Med detta läckra innehåll!


Resterande kort jag gjorde på maran får ni se en annan dag... det blev fler vinster :-)

Vill oxå tipsa om dessa ljuvligt underbara stämlar som säljs av Motivet.
Just nu lottas dessa stämplar ut i en bloggcandy och dem skulle jag jättegärna vilja vinna. Är jag kvar i mitt "vinnstim"??? ;-) - Håller tummarna hårt... ;-)

Svamputflykter...

... blir det givetvis en hel del nu när jag har semester och svampen bara väntar i skogen på att bli plockad :-).
Jag älskar verkligen att plocka svamp, det är sååå härligt och så roligt och tillfredsställande när man hittar mkt svamp och när man hittar ovanlig svamp :-)

Förra söndagen var jag med på en svamputflykt till Gullmarsbergs naturreservat. Där hittade jag jättemkt Mandelriska faktiskt! Det är inte ofta man (läs jag) hittar mandelriska, för den är inte så vanlig. Den är kräsen och kräver gammal skog så visst var det kul att hitta så mkt!

Detta är svampen jag behöll själv: Mandelriska till höger, den vita svampen är Silkesmusseron och soppen är en Blodsopp. Silkesmusseron är ngt jag plockat enbarat vid ett fåtal tillfällen tidigare och Blodsopp har jag hittat en styck vid ett tillfälle tidigare.Sååååå roligt att hitta lite ovanligare svamp!!!
Ingendera av Silkesmusseron och Blodsopp skulle jag dock lita till 100% på mig själv att jag hittat. Dem behövs det allt experthjälp med...
Jag plockade ytterligare 4-5 liter blandad svamp som jag gav bort till en kompis.

I onsdags var jag oxå ute o hittade MASSOR med Svart Trumpetsvamp!!! Jag hittade faktiskt hela 10 liter på 3 olika ställen. Det är en SÅ god svamp och det är SÅ roligt att plocka den.

Detta är dock endast 6 liter för Gunilla fick 4 liter av mig då hon var så nyfiken på den svampen.

Jag var tvungen att fota detta exemplar - ser ni så stor den är! Hatten var 12 x 10 cm - jag har aldrig sett en sån stor Svart Trumpetsvamp.


Var och grattade Rajka på kvällen då hon fyllt år tre dagar tidigare och eftersom hon oxå är förtjust i svamp så fick hon detta av mig:

Det var den övriga svampen jag hittade: Några stackars Kantareller, Fårticka, Aspsopp, Blek Taggsvamp, Smörsopp, Trattkantareller, Citrongul Slemskivling och Tegelsopp. I paketen ligger det en svampbok ;-)

Uppdateringsdax...

... för det var riktigt längesedan nu... Ledsen för det... Jag har semester men vet ändå inte vart tiden tar vägen..??

Vill först visa några bilder från cykelsemestern till Skagen, med mina kära arbetskamrater, som vi gör varje år, sista helgen i augusti. De år jag varit med... kan det vara 4-5 stycken...?? så har vi ALLTID haft KANONväder! Men...ngt år skall väl vara det första till att slå snett vad gäller vädret...

I år var det inte ngt kanonväder direkt...
Vi cyklar från Fredrikshamn, där vi i år fick jättefina röda cyklar :-), mot Skagen, men vi bor en mil hitom Skagen. Ungefär halvvägs kom det en rejäl regnskur. Vi klarade oss hyfsat bra då vi precis hade stannat för att käka men min sadel blev blöt.. (gelsadel) och dum som jag var satte jag mig på den när vi cyklade vidare... hmm... Lite blöt i rumpan blev jag... ;-)
Innan regnet kom hann vi dock med några traditionella vätskedepåer ;-)

Vi hinner knappt utanför Fredrikshamn innan man känner att man nog måste fylla på lite så man inte lider vätskebrist ;-).
Här är hela cykelgänget vid första vätskedepån: Agneta, Maggan, Marie-Louise, Gittan, Maggan, Anne och jag bakom kameran. I år "bemannades följebilen" av tre personer men de var ute på andra äventyr här ;-).

På lördagen tog vi tåget in till Skagen. Det finns inget som går upp mot att sitta i Skagens hamn, med massor av båtar och folk som firar av sommaren med en kall öl... Det blev ju inte riktigt så i år då... det regnade skurar, oavbrutet...

Det fanns bara ett ställe i hamnen som hade tak... och där var det mer än fullt men de hade ett band som spelade bra musik så vi blev ändå stående där med våran kalla öl...


Även om musiken var bra och våra ben starka, trots cykelprestationen dagen innan, så var det väl mindre mysigt att stå under paraplyerna (i bästa fall) utanför den allmäna toaletten och smutta på den kalla ölen... ;-)

Vi stannade inte så länge i Skagen utan åkte tillbaka till vårt mysiga lägenhetshotell istället.

Söndagen, hemresedagen, började vått... Denna dag var det mkt regnkläder på, regnklöder av, regnkläder på etc. Vi började med dem på, det regnade lite lagom. När regnet upphörde så blev det för varmt med dem på så regnkläderna åkte av, sen började det regna igen då åkte de på etc.
När vi kom fram till "vår pub" var det fint väder och regnkläderna var av. Vi kunde sitta ute i solen och njuta...

... i cirka 5 minuter. Sen var det dags igen... Regnkläderna fick på...


Sen hade vi en bra stund med rejält regn (vi kunde inte vänta längre innan vi gav oss iväg) och motvind på slätten... Jag vet faktiskt inte vad som är värst? Regn eller motvind?

Det var som sagt en blöt helg - det regnade alltså, inget annat ;-) - men vad gör väl det när man reser med så härliga, positiva och glada människor?!! Tack alla för en trevlig helg!

RSS 2.0