Söndagens svamputflykt..

... med arbetskamraterna blev inte av. Flera stycken har frågat om vi inte kan åka ut och plocka svamp tillsammans men det var tydligen ingen som kunde följa med. Det skulle bara bli Gunilla och jag men då sa vi att vi tar det en annan gång. Så jag gör väl ett nytt försök nästa vecka tror jag.
Istället åkte jag själv till skogen och det var kanske tur det ... ;-)

Jag känner ju inte riktigt skogarna runt stán, har lite respekt för att gå långt med risk för att villa bort mig, så där jag går och plockar svamp finns det kantarellplockare. Jag tar det övriga ;-). Det är alltså inte ofta jag har kantareller med mig hem, men vad gör väl det när det finns så mycket annat kul att stoppa i stekpannan :-).

Jag har dock EN skog där jag kan hitta kantareller och anledningen är med största sannolikhet att det är så otroligt kuperat där. Det är upp och ner HELA tiden och just därför kan man hitta en liten grupp kantareller som blivit lämnade på en kulle.
Till denna skog begav jag mig i söndags - och mkt kantareller jag hittade! Jag har faktiskt aldrig plockat så mycket kantareller samtidigt! Det var kul!!!

Jag plockade 10 liter kantareller!!! Det tog en stund att ta hand om det när jag kom hem även om jag grovrensar i skogen :-) Men... vad gör väl det :-)

Förutom kantareller hittade jag även Sotvaxing som är en uuuundebart god svamp! Då jag hittade så mycket kantareller gick jag förbi det mesta annat men jag plockade även lite Fårticka, Rimskivling, Aspsopp, Vinkremla och ett par trattisar.

Måste oxå berätta om när jag skulle gå hem. Då hade jag travat upp och ned och upp och ned i all oändlighet i denna kuperade terräng och kände mig ganska mör. Hade lagt över en del av kantarellerna i en pappkasse som ligger med i svampkorgen "ifall-om-att". Det är faktiskt tungt att bära på 10 + 2 liter svamp :-).

Jag tar mig till den plats där jag tar mig in/ut ur skogen, för att gå under ett stängsel, följa hagen ett par hundra meter innan jag klättrar under stängslet igen och kommer till min bil.
När jag gick in till skogen fanns det inga djur i hagen - men nu fanns det.... Precis där jag skulle gå ut - ett 20-tal såna där "fornnordiska" kor - ni vet såna där som har långt "hår" och stora krokiga horn ("buffelhorn") och som ser helt livsfarliga ut (det är de säkert inte men det spelar ingen roll i detta läget....).
När jag närmade mig stängslet så reste de sig och tittade intresserat på mig...
HJÄLP!!! VAD skulle jag göra? Jag vågade INTE gå in i hagen - korna var för nära, kanske 15 meter.
HUR skulle jag ta mig till bilen? Givetvis skulle det väl gå att på ngt vis ta sig via skogen MEN det går inte att gå på utsidan staketet - det är helt enkelt oändligt snårigt och höga, stupande berg. Jag skulle isf bli tvungen att ta mig upp på dessa höga berg på ngt vis och hitta rätt ut till vägen. Jag var trött, hungrig, hade tungt att bära och klockan var 18 - mörkret var i antågande...

Jag började ta mig via skogen genom jättesnårigt buskage över överväxta stora stenar (bara jag inte trampade imellan stenarna...) - pust, det var ingen lång sträcka men det var skitjobbigt.
Nu var jag ca 25 meter från korna. Jag kände att jag bara måste försöka ta mig via hagen till vägen.
Planerna smiddes... om jag ställer korgen och pappkassen så här, puttar undan stängslet så här, kryper under samtidigt som jag kollar korna, går snabbt men utan väsen med ögonen i nacken så jag har noga uppsikt över korna... OM de skulle komma får jag snabbt ta mig utanför stängslet även om det i princip är omöjligt att ta sig därifrån... jag måste chansa på att de inte bryr sig om mig... annars tar det evigheter innan jag kommer hem...
Jag kom till bilen utan att korna kom efter mig..

Idag har jag träningsvärk... men frysen full med kantareller :-)

Ett bröllopskort...

... som jag gjort på beställning.

Första försöket till att göra ett "shaker-kort" och jag blev nöjd. Kanske inte den enklaste formen direkt... och riskornen blev de jag hade hemma... fullkorn... hade väl eg velat ha vitt ris men, men... detta fick gå bra det oxå.

Har använt en stämpel med två rosor som jag tyckte passade brudparet. För att få till mellanrummet för "shakern" använde jag kapaskiva. Den var enkel att skära i så jag skar helt enkelt en oval ram. Den är dock "ganska" hög (5-6mm??) så där skar jag till en remsa prickigt Maja-papper som jag klistrade runt kanten.


Stämplar: The Artful Stamper (från Motivet) färglagd m distresser.
Ringar från samma tillverkare samt textstämpel från Stämpelboden har
jag embossat m guld. Karen Fosters snapstamps.
Papper: Maja Design
Övrigt: Guldtråd, Pearlmaker, Spellbinders dies, Kapaskiva och riskorn ;-)

Magnumglass...

... levereras numera i en sån här söt ask :-)
Jag altrade den för att ha till Jonatans dopsmycke som jag visade i tidigare inlägg.

Jag har en ask till på lager men den tror jag faktiskt att jag ska "sprätta upp" och använda som mall - jag tycker det är en väldigt användbar storlek på ask.


Gorjuss girls...

... som bloggcandy har jag hittat hos:

Leanne och dragningen är 1/9


Hos Melissa kan du bl a vinna en sån här 5/8!


A passion for Papertrey lottar ut detta 9/8


RSS 2.0