I utmaningen - kort med Distress ink...

blev detta kortet till. Här fick jag oxå använt Cuttlebuggen igen. Åhhhh så roligt det var!!! Älskar denna embossingdie!!!
image100

Stämplar från hÄnglar och Magnolia.

Till sist gjorde jag detta päronkort med stämpel från Octoberstamps. Gjort i tekniken Split Negative. Det underbara papperet kommer från Dekorera MedMera. Till veckan kommer julpapper som oxå går ton-i-ton med denna höstkollektion. Måste nog ta mig en tur till Färgelanda till veckan...
image101

Beställning nr 2

Mamma hade beställt ett kort som fick detta utseende. Premiäranvände Cuttlebugen till bokstäverna.
image99
Stämpel från hÄnglar.

Beställning nr 1

Gjorde ett Halloweenkort i utmaningen att göra en monokromatisk layout, dvs det skulle gå i en o samma färg. Svart fick oxå användas. Jag valde orange ;-)
image98
Stämplar från hÄnglar.

Vänerträffen igår

Det var mycket trevligt. Bra arrangerat, trevliga scrappare o kortmakare och god mat. Det blev det några kort gjorda även om jag både var trött och hade lite ont i huvudet...

Årets första julkort. En utmaning. Vi skulle använda två garner på två olika sätt. Garnerna vi skulle använda var ur en välkomstpåse vi fick - sponsrad av Klubb GarnGlad.
image97
Stämpel från Landstoken.

Kul test jag hittade på en blogg.

Om du är kvinna - klicka här image2793 Om du är man - klicka här          54024-2795

Har ju inte visat...

.... vad jag köpte på mässan i Partille. Tyckte jag var ganska återhållsam men hade beställt lite i förväg dock. Hittade mycket på rea och även en del rea på rean.... KUL ;-)


Det blev bland annat bra förvaring till mina distresser vilket varit omöjligt att hitta, några dies till Cuttlebugen, papper till "mina" månader i födelsedagsalmenacks-swappen (... hmm.... långt ord det blev....) på Stämpelsnack och sen köpte jag stämplar. De två stämplarna på sista bilden vann jag på dörrlotten!!! Jo visst!! Sån tur hade jag!!

Detta kort...

.... gjorde jag för ett tag sedan till en tävling på InkyWings. Oxå detta var ett snabbkort men jag blev nöjd.
image92
Stämplar: InkyWings. Målat med distresser och vit sufflépenna.
Papper: Crate.
Övrigt: blomma, brads och band.

Helgens bravader

I lördags var jag på föredrag av Annelie Utter - "Från Arktis till Afrika" - på Bohusläns museum. WOW!!!  Otroligt fina bilder på djur och natur och härliga berättelser från resorna. Blir man sugen eller blir man sugen att åka med på en resa? Det är ju synd att de är så pass dyra men jag är ändå övertygad om att det är värt pengarna. Hon verkar göra resorna riktigt unika.

Därefter gick jag till fotoklubben där jag och Steve satt och jobbade på boken - "En dag i Uddevalla". En av aktiviteterna klubben arrangerar detta år var att inbjuda alla till att fota i och dokumentera Uddevalla kommun 1 juni 2007 från 00.00 till 23.59. Resultatet ska bli en bok och jag är med och jobbar med detta. Men vi ligger riktigt risigt till tidsmässigt. Imorgon är det ju föredrag på muséet igen och hade egentligen tänkt gå dit men jag tror inte jag har ro i kroppen att sitta där. Jag går nog och jobbar med boken istället tror jag... Jag har ju egentligen inte tid att sitta med detta projekt mer än en gång per vecka men det kommer inte att funka längre :-(

På lördagkvällen var jag ute och åt gott med Sussie, Per o Patrik och sedan gick vi vidare till en annan krog. Trevligt.

Söndag (liiite trött) bar det av till Papperkraftmässa i Partille. Förutom mig o Sussie var oxå Marie o Lilian med - jag har ju lyckats fånga dem i stämpelträsknätet ;-).
Det var inte så mkt folk på mässan så det var så härligt att kunna strosa runt och titta. Lite handlat blev det förstås... har inte hunnit fota ännu men bild kommer ;-)

Två snabba kort idag

Jag KAN verkligen göra snabba kort om det behövs tydligen...
Hade fått en beställning på två kort som skulle vara klara idag men jag har inte hunnit göra dem så... på en och en halv timma svängde jag ihop dessa. Måste vara rekord för mig!
Först ut är ett kort till en man som fyller 65 och han gillar vin och vinrött.
image90
Stämplar: InkyWings och Octoberstamps.
Övrigt: Vinetikett, vinkork, och brad från Panduro.

Nästa kort är till en kvinna som fyller 60. Hon gillar "roligheter" så då tyckte jag att denna stämpeln passade. Det visade sig att den blev alldeles perfekt för hon älskar tydligen att baka oxå! Kul!
image91
Stämplar: Housmouse och Octoberstamps. Målat med distresser.
Papper: Crate.
Övrigt: Blommor från Panduro och YouDo, brad.

Beställaren verkade bli jättenöjd och det var ju kul!

ABF fotoklubb...

... firar 30-årsjubileum i år.  Av denna anledning anordnas en hel del jubileumsaktiviteter, bl a utställning och föreläsningar på Bohusläns museum, Uddevalla. Kom gärna dit och titta.
image89

Den gångna helgen...

... var det orkidéutställning på Blomsterlandet här i Uddevalla. Jag tittade in snabbt på fredagen innan jag skulle till jobbet.
Idag skulle jag försöka förklara för Ann,"orkidéexpertus arbetskamratus", vilka typ av orkidéer jag köpt vilket INTE visade sig vara lätt... Det beror dock inte på bristande hörförståelse och intelligens hos Ann utan på totalt bristfällig förklaringstalang hos mig. För mig är en orkidé en orkidé. Jo visst har jag väl hört namnet brudorkidé nämnas (hon frågade om det var en sån jag köpt...) men vilken sort är det? Den "vanliga" sorten väl... fast finns den i flera färger... jag trodde bara den var vit...

Till slut föreslog Ann att jag skulle fota och lägga in på bloggen... Tack Ann för denna geniala idé... den stora frågan är varför jag inte kom på detta själv.... Jag får väl skylla på att jag fortfarande är ovan bloggare... ;-)


Jag köpte i alla fall tre orkidéer - dessa:

image85image87image86

Jag tycker orkidéer är så vackra och de är ju egentligen väldigt lättskötta  i och med att man inte behöver vattna så ofta - i alla fall inte de som överlever hos mig ... ;-). Ett bevis på att de trivs är ju att de blommar om. Denna är en gammal orkidée som blommar om och den har väl blommat i ett par månader åtminstonde nu. (Man, läs: jag, kan ju se på bladen att den är en annorlunda sort..)
 image88

Som ni ser har jag riktigt fint i mitt fönster nu :-)


Idag kom det post -

och det var sex stycken jättefina ATC i swappen på Stämpelsnack där man skulle använda tekniken "Faux linen" (falskt/fejkat linne).
Otroligt fina ATC - verkligen.  Jag tyckte ju att detta var svårt men nu när jag sett de andra så känns det inte som jag varit ute och cyklat för långt hemifrån i alla fall. Det verkar dock som att man kan sandpappra (tja ingen förbjuder mig förstås...) efter att man duttat på bakgrundsfärg medan den är våt. Det verkar som om de gjort så framför allt på de två till vänster. Det blev tjusigt. Nu får jag ge mig på tekniken igen när jag fått så mycket ny inspiration.
image84

Nästa ATC-swapp jag är med i är...

.. ytterligare en på Stämpelsnack. Tema är tekniken "Faux Linen".
Det innebär att man använder ett blankt papper (glossy paper, ej fotopapper) och stämplar en bakgrundsstämpel på det. Sen tar man ett sandpapper och sandpapprar på papperet åt två håll (det ser ut som linnetyg). Färgar in med ngn färg, sandpapprar ev igen och till sist en stämpling igen och de dekorationer man vill använda. Du kan läsa mer om tekniken här: Faux linen

Jag tyckte detta var ruggigt svårt... men det sägs ju att övning ger färdighet och det gäller väl även här misstänker jag... Jag kan kanske lära mig en del på de ATC-kort jag får i retur på swappen...
image83
Jag har stämplat med en notstämpel från Z-stämplar i botten men den syns tyvärr jättedåligt. Duttat med gul olila färg och stämplat fjärilen (som jag inte kommer ihåg vad företaget den kommer ifrån heter) samt text med Snap-stamps. Lite bast och en öljett.

Nu ska det bli jättespännande att se vad jag får tillbaka.

Sommar-ATC-swappen...

... på Stämpelsnack genererade alla dessa fina ATC till mig! Här kommer jag att få massor med inspiration och idéer som jag kan låna...
image81

Nu var det längesedan...

... jag uppdaterade bloggen men det har varit mycket.
Nu i helgen har jag jobbat och förra helgen var jag i Osby med "silversmidesgänget". Detta är vad jag åstadkom då.
Ett armband som en kompis kompis beställt. Han blev otroligt nöjd och det var ju jättekul.
Dessutom gjorde jag ett hängsmycke, det ska bli örhängen i samma stuk men de är inte klara.
Det blev inte producerat speciellt mkt men det berodde nog främst på att det varit så mycket på sistonde så jag hade inte hunnit förbereda mig med vad jag skulle göra för något (förutom armbandet då).
image80

RSS 2.0