ATC-swapp på Stämpelsnack...

... med tema "Sommar". Det skulle oxå vara ngt stämplat på ATCn. Jag gjorde dem lika - i princip. Skickade in dem i måndags - i sista stund... varför gör man alltid allt i sista stund...?
ATC (Artist Trading Card) är alltså ett litet kort som man kan byta eller ge bort. Man får inte sälja dem. Det är ett underbart sätt att få inspiration av andra stämpel-/scrap-makare. Jättekul!
image79
Stämplar: Magnolia (moln), Alota Rubberstamps (grodan i koppen), sanp-stamps (bokstäver)
men fisken har jag inte en susning om var den kommer ifrån. Målat med distresser.
Papper: Basic Grey.
Övrigt: Öljettgroda och 3D-lack på grodans ögon.

Nu har jag alltså skickat iväg mina nio stycken och snart kommer jag få tillbaka lika många - men från nio olika personer. Det ser jag fram emot, ska bli spännande.

Nu har jag fyllt på stämplingens materialförråd ;-)

Nordiska Scrap- och Stämpelmässan i helgen hade jag och  Sussie bokat in sen långt tillbaka förstås. Det var kul förstås, men mkt folk.... puh... DET kan bli riktigt jobbigt...
Vid ett tillfälle satt jag ned på huk och letade/plockade cardstock. När jag skulle resa mig gick inte det...!!! Det var för många människor där... DÅ var det inte roligt...

Detta är i alla fall resultatet av mitt besök på mässan:
image76
Cardstock, mönstrat papper, band, snöre, blommor, öljetter, penslar, chalk, stämpelrengöring, akrylfärg med glitter, två distressrefiller, alcoincs, EZ-mount, stämplar (obs! Endast 11 stycken! bra att jag kundeva!) och sist men främt EN CUTTLEBUG samt två embossingdies till den.
Jag har länge gått och funderat på vad sorts stansmaskin jag vill ha (och om jag "behöver" en) så det köpet är noga övertänkt ;-).

På vägen hem från Göteborg åkte vi förbi Camilla, min syster, som varit i New York.
Snäll lillasyster som hon är hade hon handlat till storasyster. Se så söta stämplar!!!:
image77

YIPPIE...

.. jag har vunnit!!!
I Hobbyhusets Forums Cybercrop så har medlemmarna i forumet röstat fram mitt kort som vinnare!
TACK! Det är kortet i temat färg där man endast fick använda färgerna svart o vitt.
Du kan se kortet HÄR.

TACK Marie för papperslånet! Utan dig som kortmakande granne och vän hade det inte blivit ngt kort och inte heller ngn vinst ;-).

I onsdags...

... lastade jag bilen med ett gammalt ikeabord jag har och åkte ut till mamma.
Jag behöver ett sidobord vid soffan och tänkte att jag kan lika gärna testa att måla om ett gammalt jag har - men i slutändan blir nog det dyrare...hmmm... Men vem bryr sig om ekonomi när man kan återanvända gamla saker...?

Jag har ju inget direkt utrymme jag kan stå och måla men det finns ju gott om plats i mammas källare.
Här får ni både FÖRE- och EFTER-bilder. Jag blev ganska nöjd - hoppas jag fortfarande är det när det torkat (det har det förstås redan gjort men jag har inte sett det torrt själv). Ska nog gå på med lite sandpapper här o var för att ge ett slitet uttryck oxå.
Vad tycker ni? Detta är mitt första försök till att måla om en möbel. Hjulen ska tas bort. Egentligen hade jag tänkt lägga mosaik på skivorna men jag tror jag hoppar över det, i alla fall till en början. Det kan jag ju alltid justera i efterhand om jag vill.
image74
image75

Mitt sista bidrag...

... till Hobbyhuset Cybercrop var detta kort som skulle göras på temat Halloween. Halloween är ju verkligen inte min grej - men stämplar har jag.... hmm... hur gick det till?
image73
Stämplar: hÄnglar. Målat med distresser. Katten stämplad på svart o embossad med
vitt pulver. Katten o ena fladdermusen sitter på distanskuddar.
Papper: Fiberscraps.
Övrigt: Band från Panduro.


Detta kortet blev jag riktigt nöjd med tills jag två dagar senare såg att jag haft fööör bråttom då jag gjorde det. Ser ni det jag ser???

Jag har glömt klippa bort skräpet mellan kattens ben. Men... jag tror det får vara som det är ändå, är rädd att jag förstör papperet under om jag ska dra bort tejpen..

Ett kort på temat höst...

... i Hobbyhusets Cybercrop fick detta utseende:

image68

Stämplar: Pysselmyran (båda tror jag). Äpplet färglagt med akvareller och Dove Blender.

Papper: Cut-It-Up

Övrigt: Sidenband och äppleöljetter.


Här skulle man lifta ett kort Cia gjort:

image69
Stämpel: Magnolia
Papper: Karen Marie, Panduro
Övrigt: Blommor, sidenband, brad, liquid pearls och utstansat löv

Nästa kort är gjort efter skissen. Något stämplat skulle finnas med:
image71
Stämplar: Penny Black och Magnolia.
Papper:  Basic Grey.
Övrigt: Blommor, bast och liquid pearls.


Ett kort med minst ett stämplat motiv blev så här:

image72
Stämplar: Magnolia och Inkido.
Papper: Crate Paper samt spillbit.
Övrigt: Blommor och liquid pearls.

Förra helgen...

... var det Cybercrop på Hobbyhusets Forum. Då varvade jag korttillverkning med att lapa sol eftersom det var en sån uuunderbar helg. Det var tydligen det som gav mig så'n energi och jag lyckades hinna med mååånga utmaningar. Här får ni se korten:
Detta kort skulle göras kort utefter skissen med minst ett Penny Black-motiv (ett stämpelmärke) samt att kortet skulle ge höstkänsla:
image64
Stämplar: Penny Black förstås... ;-) (som jag lånat av Marie)
och Octoberstamps. Kotten färglagd med distressrefiller.
Papper: Cut-It-Up
Övrigt: Äppleöljetter och sidenband


Nästa kort är oxå gjort utifrån en skiss. Som ni ser har jag vridit på skissen:
image66

Stämplar: Penny Black igen ;-) (lånad av Sussie), Octoberstamps och det lilla
paketet som jag stämplat med WaterMarkdynan kommer från Z-stämplar.
Hönorna färglagda med akvarellpennor samt Dove Blender.
Övrigt: Brads o knapp från Panduro, bast från ett gammalt ljus och spets som
jag tycker liknar hönsnät ;-) eller vad tycker ni?


Jag blev riktigt nöjd med "hönsnätet", tyckte det passade perfekt! Tyvärr kan jag inte skryta med att det var en genomtänkt idé från början... det var något jag upptäckte längs vägen... ;-).

Nästa utmaning var att göra ett kort enbart i färgerna svart och vitt, inga andra färger fick förekomma. Jag bestämde mig genast för att pröva att göra ett kort i tekniken Split Negative - en teknik jag inte prövat innan men som fanns på tekniker-att-testa-när-jag-hinner-listan.
Ett stort problem uppstod dock genast. Jag hade inget svart papper!!! Vad gör man? Jo, man ringer till sin trevliga o käcka granne tillika arbetskamrat, Marie, och hon hade som tur var svart cardstock. Jag sprang fort o hämtade. Man kan ju undra om det finns ett egetintresse i att "smitta ner" sina arbetskamrater med samma hobby som man själv har ;-) - kanske det - hade jag inte "smittat" Marie hade jag ju inte kunnat låna cardstock av henne ;-).
image67
Stämplar: PSX och Octoberstamps.
Övrigt: Band och brads från Panduro

Här har jag alltså skurit till vitt o svart papper lika stort som stämpeln. Därefter stämplat med svart dyna på vitt papper och embossat med clear pulver. Jag har stämplat på svart papper och embossat med vitt pulver. Lite pilligt... Sen blir det pilligare... då ska man dela motiven på exakt samma ställe. Om allt går väl så har man sedan fyra pusselbitar som passar bra ihop till två motiv att dekorera med. Det andra kortet är inte gjort ännu, men det kommer. Testa om du inte gjort det - det var riktigt kul!

Scrappiz Cybercrop fick..

... ett sista bidrag av mig i tävlingen Skiss - After Crop. Kortet skulle alltså göras utefter skissen:
image62
Stämplar: hÄnglar, Magnolia och Octoberstamps. Målade med distresser.

En Bubbe...

... kommer att flytta in till mig! Jag har nämligen vunnit en Tomtebubbe, en stämpel ur en ny kollektion från Landstokens Scrappyhappy. Den är ju supersöt!!! Kolla här! Landstoken, jag hoppas att det går bra att jag lånar din bild...
image67


YIPPIE!!!!!!!!!!!!!!!


Titta här!!

Jag gjorde ju ett kort i Easers sommarutmaning där man skulle inspireras av ett kort gjort av Biggan. Nu finns resultatet på Easers blogg och jag är JÄTTEGLAD för jag har vunnit en stämpel!!! Visserligen vann alla men... jag är glad ändå!

För er som undrar hur det gick med Skagencyklingen...

... kan jag berätta att det gick bra... till slut i alla fall.
Vi åkte gemensamt i bilar till Göteborg och väl där upptäcktes
KATASTROF NR 1: Marie hade glömt sin biljett hemma - men det gick ju ganska lätt att fixa.
På färjan till Fredrikshamn delade vi ut t-shirtarna och de blev uppskattade (inte bara av de våra...) men på färjan skedde oxå
KATASTROF NR 2: Johans plånbok försvann - den låg på hans bricka och förmodligen hade serveringspersonalen kastat den i skräpet. Vi hann leta igenom åtta säckar men tyvärr ingen plånbok så Johan fick fullt upp med att spärra kort etc....
Väl av färjan och på turistbyrån där vi skulle hämta cyklarna fick vi besked om
KATASTROF NR 3: Nää, de hade ingen bokning från oss av cyklar. Det visade sig att de givetvis hade fel - de hittade aldrig bokningen (trots att Eva pratat med dem två ggr samma vecka) men de hade nääästan cyklar till oss alla. De lånade ihop resten cyklar så till slut kom vi iväg. I ett strålande solsken!!!


Några timmar, ca tre mil och många vätskepauser senare var vi framme vid Skagen Strand, ett lägenhetshotell cirka en mil hitom Skagen, där vi skulle bo. Efter bad i bassängen, rutschkana och bastu blev det välbehövlig mat och en tipspromenad. Kvällen blev inte sen kan jag lova - vi var alla totalt utmattade.
På lördagen bestämde vi att hoppa över cyklingen och istället ta tåget in till Skagen - det blåste kuling och i blåst är det INTE roligt att cykla över mon strax innan Skagen.
Väl i Skagen bestämde några av oss att vi skulle ta oss ut till grenen. Efter många turer hit o dit resulterade det i att vi GICK både fram o tillbaka. Ut dit var ok men hemvägen bestod i ett halvt steg fram och tre tillbaka (=kraftig motvind). Vadmusklerna fick känna att de levde... Men vi fick tränat även på lördagen...
Vi hann med en tur i badhuset även på lördagen och efter maten hade först Rajka och Shelly ordnat med en paketjakt där vi slogs om allt ifrån servetter och ljus till hörselskydd och sopskyfflar.
Marie och Marie-Louise hade planerat en musiktävling som vi fick engagera oss i. Tävlingsmomenten var blandade med bl a röda tråden (tre musikledtrådar ska ge en gemensam nämnare) och norsk karaoke - vilket var riktigt kul (med musik i hörlurar skulle du nynna/hmmma men inte sjunga, så att ditt lag skulle veta vilken låt det var). Vårat lag vann musiktävlingen förstås!!
Vid 9,30-tiden på söndagen gav vi oss av hemåt. Det blåste fortfarande en del men det var framför allt sidvind även om den kom snett framifrån ibland i början av färden. Senare hade vi medvind ett tag. Cyklingen hem går alltid fortare, man har en tid att passa (färjan) och hemvägen är ju alltid tråkigare. Enda missödet var väl en sprutande ölburk tror jag.
En del ledbruten var man förstås på måndagen. Möra ben och lite ont i ändan hör väl oxå till, men en underbar helg med toppenväder har vi haft!! Här lite blandade bilder från cyklingen!


Höll ju på att glömma...

... detta kortet som jag gjorde till Inspirationshusets kortmakarutmaning, del 2. Detta var förutsättningarna:
Skapa ett kort med fokus på TEXT.
INGET stämplat motiv får förekomma men stämplat text går bra.
Övriga dekorationer får användas helt enligt tycke och smak.


Här kan ni se hur det gick: Inspirationshuset

image50
Stämplar: Reprint och Octoberstamps.
Papper: Fiberscraps och G utklippt i Crate Paper.
Övrigt: Trollsländebrad och band
.

På silversmideskursen...

... i juni knåpade jag ihop lite alster jag vill visa. Kursen är på Billströmska folkhögskolan på Tjörn, tio dagar, och jag tror det var sjätte (eller sjunde året...) jag var med där. Det är nääästan samma gäng som kommer år efter år.

Detta armbandet lade jag ner en hel del tid på och det är jag mycket nöjd med. Myyycket fiiilande var det...
image39

Jag hade fått en beställning på ett stelt, slätt armband och jag passade på att göra tre stycken i olika bredder när jag ändå höll på.
Några örhängen blir det ju alltid...
Marie-Louise hade antytt att hon ville beställa ett par örhängen av mig men kunde aldrig komma till skott och berätta hur de skulle se ut... ;-) Hon fick välja ett par av dessa som tack för att hon sett till och snackat med mina blommor medan jag var borta.
image41image42

Tre ringar blev det oxå. Den mittersta tyckte mamma så mkt om så den fick hon nu när hon fyllde år.
image43

Dessutom gjorde jag klart servettringarna jag hade börjat på förra året men lagt åt sidan. Jag var lite tveksam till hur de skulle bli - hur jag skulle fortsätta - om de verkligen blev bra... Men så här med facit i hand är jag jättenöjd med dem. De ser enkla ut (och det är de väl iofs) men mååånga lödningar är det...
image44

Sista kursdagen är det utställning.
Här kommer några bilder från utställningen:


Till mamma...

... som fyllde år i fredags gjorde jag detta kort:
image38
Stämplar: Inkido och Magnolia, målat med distresser.
Papper: Maja Design samt "rest-papper"

Den sista utmaningen jag anammade var...

... att göra ett kort med stämplad monokromatisk bakgrund. Bara att läsa det var en utmaning, än mindre att förstå... ;-). Men monokromatiskt betyder när allt går i samma färgskala. Dvs man stämplar med rött på rött papper t ex. Jag stämplade med min nya Watermarkdyna ("vattenmärkesdyna") på blått. Det blev kanonbra! Jag är supernöjd med den dynan! Åh så kul det var!
image37

Detta kort gjorde jag redan på lördagen...

... och där var utmaningen att använda minst fyra band. Ett tack-för-inbjudan-kort till Rajka som hade tjejmiddag på lördagkvällen (MKT trevligt och god mat) och anledningen till middagen var INTE att hon fyller år om några dagar (sa hon) men vi grattade henne givetvis i förskott oxå ;-)
image36

Igår var jag med på mitt första Cybercrop...

... och det var skitkul, rent ut sagt. Det är som en scrap/stämpelträff på nätet. Det ges en massa olika utmaningar/tävlingar man kan göra. Man laddar upp sitt bidrag innan en viss sluttid och sen lottas/röstas en vinnare fram. Jag hann med 5 bidrag på 6 timmar vilket nog är rekord då det gäller mig... det brukar ju ta längre tid...
Här kommer mina bidrag:

Här skulle man inspireras av skissen
image32image31

och här skulle man inspireras av denna annons
image33image34

Här fick man bara använda färgerna blått o grönt, samt en accentfärg (även svart o vitt fick användas)
image35

RSS 2.0