Storshoppat på kraftig rea over there :)

I slutet av förra veckan fick jag detta härliga paket från over there! SÅ kul! Nu ska det testas!

Falsk akvarell - Tutorial

Har du testat på tekniken Falsk akvarell någongång? Det är definitivt en av de roligaste teknikerna tycker jag. Det går snabbt, mycket bra när man har bråttom, och det blir snyggt – jag älskar akvarell, både att måla och se på, så att Falsk
akvarell är en favoritteknik är väl inte så svårt att förstå ;).

Igår bloggade jag på Creativica och då temat denna månad är snö och tulpaner så tyckte ajg det var ett ypperligt tillfälle att använda Penny Blackstämplarna och göra en tutorial på Falsk Akvarell, jag har haft önskemål om det. Så nu äntligen för er som väntat ;)

Här har jag plockat fram det jag behöver. Det är snyggast och mest effektfullt att använda sig av solida stämplar till tekniken, och Penny Blacks clearstampset Enjoy passar ypperligt! Dessutom – visst är de stämplarna snygga!!! Älskar dem och så användbara! Jag stämplar givetvis på akvarellpapper och man använder någon form av vattenbaserad dyna, jag har valt att använda Distress Ink. En sprayflaska med vatten i är pricken över i:t och NU är det bara att sätta igång att leka :).Färga in stämpeln lite ”slarvigt” med olika färger. Hela stämpeln måste givetvis ha färg på sig men var inte så jätteexakt med var färgerna kommer. Det är bara snyggt om de hamnar lite utanför än ”där de ska vara” (vad jag menar är – lite blomfärg på bladen är bara positivt :) ).
Det man dock bör vara nogrann med är att börja med den ljusaste färgen och gå mot mörkt. Stämpla inte heller dynorna för mycket i varandra – du vill ju inte förstöra dynorna genom att missfärga dem.Här har jag använt Scattered Straw, Mustard Seed, Crushed Olive och Forest Moss.

NU kommer det roligaste momentet! Spraya vattnet upp i luften (EJ direkt på stämpeln då det lätt blir för mycket) och fånga liksom upp vattendropparna med stämpeln (inte lätt att se på bilden…) och stämpla. Här får man pröva sig fram – mkt vatten – lite vatten – slutresultatet blir olika. Dessutom påverkar givetvis hur man lagt på färgen också. Men testa, testa, testa…. Alla tryck blir inte bra, det måste man vara medveten om, men det är bara att göra nya försök :)
Här är några av de tiotalet motiv jag stämplade.
Det tredje motivet är samma motiv stämplat två gånger. Jag har gjort så även på det första motivet men här har jag gjort en ”2a-stämpling”, dvs stämplat ytterligare en gång med den färg som fanns kvar i stämpeln.

Till de röd-rosa tulpanerna har jag använt färgerna Victorian Velvet, Fired Brick, Crushed Olive och Peeled Paint.

Och korten då, hur blev de?
Jag gjorde tre stycken bra-att-ha-kort med rester från julens ”ojuliga” papper :).
Det blev två kort med de röd-rosa tulpanerna och ett med de gula, men jag har fler motiv kvar så det kan bli fler kort ;).

De två första korten är 12x12 cm.


Stämplar: Penny Black
Papper: Röd o grön CS, K & Company
Övrigt: Washitape


Stämplar: Penny Black, Reprint
Papper: Vit o svart CS, Papirdesign
Övrigt: Spets, halvpärlor

Det tredje kortet är 10x15 cm.


Stämplar: Penny Black
Papper: Gul o svart CS, 3ndy Papir
Övrigt: Spets och halvpärlor


Gårdagens...

... utlovade kort :). Detta var kortet som fick deltaga i Scrap & Hobbys utmaning.... nu med "rätt" färger ;). Som ni ser (förhoppningsvis? ;) ) skulle man utgå från en skiss och sen skulle färgerna gå i turkos och i rosa (iaf inte brunt ;)  ) vill jag minnas...
De blå fläckarna är en distress stain flaska m Broken China som jag släppt ner på pappeeret. Jättekul effekt tycker jag!


Stämplar: Reprint färglagd m distresser, Kortmakaren textstämpel
Papper: Dovecraft samt spillbitar
Övrigt: Blommor o "spröt", halvpärlor och Distress stain

Vad säger ni om...

... ytterligare ett julkort? ;) Har fortfarande en del kvar som jag ej visat :)
Detta gjorde jag på en utmaning på Scrap & Hobbys mara... När jag väl kommit igång o gjort klart det mesta men ej monterat insåg jag att jag använt fel färger.... suck... Är det inte märkligt? Man går så in i skapandet o så helt plötsligt inser man att man förträngt viktiga uppgifter ;)
Men, nu blev det ju ett julkort på köpet ;). Det andra får ni se imorgon :)


Stämpel: Reprint
Papper: Papirdesign
Övrigt: Halvpärlor, vit ChalkMist sprayad på snöstjärnebården
Verktyg: Tim Holtz snöstjärnedie

Nu har snön...

... som kom i måndags regnat bort, men vem vet - det kanske kommer mer? Antingen kan snön komma (inte för mkt...) och ligga kvar, eller så kan den hålla sig borta... men det här regnet kan kvitta...
Tycker den här stämpeln är så söt, när han klär ut sig till snögubbe :)


Stämplar: CoCraft färglagd m distresser, textstämpel okänd
Papper: Dovecraft, vit cardstock
Övrigt: Band (från "nacken" i en tröja - ta tillvara på allt ;) ), Stickles, Pearlmaker
Verktyg: Martha Stewart Scandinavian Snowflake

Igår var det....

... måndag och min tur att blogga hos Creativica. Då bloggade jag detta kort.
Det är ett bra-att-ha-kort, som man kan skicka och glädja någon med "bara-så-där" ;)

Här har jag bl a gjord en egen bakgrund. Jag har använt mig av vanligt albumblad som jag torrembossat med Papermania embossingfolder. Sen färgade jag in papperet med hjälp av distresser i olika blå nyanser och Ink Blending Tool. När det torkat penslade jag på relativt rikt med Crackle Paint, Clear Rock Candy, och såg till att jag fick fyllt de torrembossade snöstjärnorna ffa. Jag använde en skräppappbit att ta bort all överflödig Crackle Paint, dvs det som ej fanns i snöstjärnorna. Det fick gå undan då torkningsprocessen börjar relativt snabbt (det blev lite kvar imellan snöstjärnorna också men jag tycker inte det gör något). Jag avslutade med att värma med embossingfönen. Effekten jag ville få fram var de crackelerade snöstjärnorna och jag känner mig nöjd med resultatet .
SÅ kul teknik!
Stämplar: Maja Design Charlie o snöflingor, Papermania
Papper: Landstoken, akvarellpapper
Övrigt: Halvpärlor, organzaband
Verktyg: Papermania embossingfolder, Spellbinders rund och rund scalloped, Distress Ink Tool. Distreser, Crackle Paint Clear Rock Candy

Ett kort som...

... jag faktiskt gjorde redan förra året, och då menar jag inte 2011 utan 2010, men som jag inte bloggat tidigare :). Gjorde kortet på Frändescrappen och vann t o m en embossingfolder med det :).

Stämplar: Lily of The Valley färglagd m distresser, Inkadinkado textstämpel
Papper: Kommer ej ihåg
Övrigt: "Snö", gul stickles till ljuset
Verktyg: MS snöflingestans, edgescrapper

En liten namntag...

... som jag gjorde till en tjej på en scrapträff hos Kortmakaren, för ett drygt år sedan vill jag minnas.
Jag blev faktiskt riktigt nöjd med tagen :)

Har stämplat och färgat in tagen med Distresser.


Stämplar: Forma Hantverk granbård, Daisy & Dandelion (K:et), Karen Foster snapstamps
Övrigt: "Snö", gul stickles, band o tvinnad tråd
Verktyg: Magnolia die

Orkar ni fortfarande...

... titta på lite julkort? Jag har en hel del kvar som jag ej visat :). Får väl varva dem med lite annat ;)

Idag ett julkort med en lättklädd tomte"mor" - till en kille förstås ;)

Stämplar: Kenny K färglagd m distresser, Unity Stamp biljettstämplar
Papper: Pappermania, limegrön cardstock
Övrigt: Band, Glimmer mist chalkboard, julstjärnor, stickles som "ull" på kläderna
Verktyg: TH snöflinge kantdie, Spellbinders oval och scalloped oval

Igår bloggade...

... jag detta kort hos Creativica. Jag kallar det "kort med gap" (tycker verkligen det ser ut som ett djurgap när kortet är halvöppet ;) ) och 17e januari ska jag hålla en kurs, på Creativica, i kortvikningar där denna är den ena av två.

Jag har stämplat Bo Bunnys vackra snöstjärna med Versamark på vitt albumblad och embossat med Clear embossingpulver. Sen har jag färgat in papperet med olika blå distressfärger med hjälp av Ink Blending Tool.


Ett par halvpärlor är alltid ”pricken över i:t” och jag har fäst ett organzaband under stämpelmotivet, runt kortet, så man ska kunna stänga kortet ordentligt. Annars glipar det för mycket då det är många lager papper.
Själva kortet är 10x10cm och så här ser det ut när man öppnar det.


Jag har bigat med hjälp av falsben och skärmaskin. (Egentligen brukar jag använda MS bigbräda men då den har måtten i tum och jag gjort detta kort i centimeter funkade det inte riktigt ;) )


Insidan har jag dekorerat med papper från Papirdesign samt med samma papper som jag använt till kortbasen, DCWVs glittriga cardstock, och stämplat med Maja Designs snöstjärnestämplar – de är ju sååå söta! Dessutom har jag stämplat med textstämpeln Vinterhälsningar, också den från Maja Design. Även här har jag använt olika blå distressdynor.Stämplar: Bo Bunny stor snöstjärna och liten textstämpel, Maja Design små snöstjärnor och textstämpel
Papper: DCWV blått glittercardstock, Papirdesign
Övrigt: Halvpärlor, organzaband
Verktyg: Skärmaskin, falsben, embossingfön, ink blending tool

Tack alla...

... för gratulationerna till DT-platsen hos Creativica. Jag blir jätteglad :) Idag är min första bloggdag där så välkomna in att se vad jag bloggar om ;).
Idag tänkte jag visa vad jag vann av Anna, i vår lilla grupp "Creativia Scraparinnor", i hennes utmaning till oss andra. Jag har skrivit om det här.

Jag vann ett paket med en massa hemgjorda läckerheter! Tusen Tack Anna!


Saft, sylt, inlagda trattkantareller (ska bli kul att smaka detta receptet) och hembakade kakor och rån :)

Nu har jag gjort en utmaning till de andra så det ska bli kul att se vad de skapar. Jag ska givetvis göra utmaningen själv oxå och jag återkommer till det :)


Nu har...

... det blivit officiellt - jag har blivit tillfrågad att bli ordinarie DT hos Creativica :))). Jag har ju redan tidigare gjort lite alster som gäst-DT samt att jag gjort alster inför kurser jag håller där men NU är måndagarna i bloggen mina :). Det är ju ett SUPERGÄNG som är DT där så det ska bli SÅ kul att få jobba tillsammans med dem :). Tack för förtroendet Karin!
Så imorgon får ni se mitt första alster på Creativicas blogg :) - VÄLKOMNA DIT!

Idag visar jag ett kort i diamantvikning jag gjorde för just Creativica i början av december. Diamantvikning är en riktigt kul vikning, tycker jag, och tisdag 17e januari har jag en kurs på Creativica där vi gör två olika kortvikningar varav diamantvikning är den ena :).
Motivet sitter på 3D-kuddar och GodJul-texten är nederkanten från ett julpapper. Som "is" har jag lagt på 3D-lack.
Här kommer en hel radda med bilder :)Stämplar: Nellie Snellen färglagd m distresser samt Maja Design vintagebård
Papper: Maja Design, akvarellpapper 200gr
Övrigt: Halvpärlor, 3D-lack som "is"
Verktyg: Fiskars skärmaskin, Cuttlebug, Martha Stewart bigbräda, Spellbinders


RSS 2.0